Gezocht: Brabantse broertjes voor verfilming van De Helleveeg, 'Brabantse tongval is een pre'

14 maart 2015 om 15:28
nl
Castingbureau Martha Mojet Kindercasting is op zoek naar twee broers van zeven en tien jaar oud die een jonge variant van acteur Benja Bruijning kunnen spelen. "De twee broertjes moeten extreem op elkaar lijken", schetst regisseur André van Duren uit Reek.
Geschreven door

Regisseur André van Duren roept alle Brabantse broertjes van 7 en 10 die enigszins lijken op een jonge Benja Bruijning op zich te melden. "8 en 11 jaar oud mag natuurlijk ook. Vooral als ze een licht Brabantse tongval hebben, hebben ze een streepje voor."            
Donker haar en lichte ogen"Ze moeten echt op elkaar lijken", zegt Van Duren over de gezochte broertjes. "Het is handig als ze al eerder hebben geacteerd, maar het is niet noodzakelijk."
Het wordt nog lastig de juiste broertjes te vinden. Want de acteur waar de jongetjes een jongere versie van gaan spelen, Benja Bruijning, heeft donker haar en lichte ogen. "Maar we kunnen altijd met gekleurde lenzen werken of het haar wat bijkleuren."
Opnames in en rond EindhovenDe opnames beginnen half juni in en rond Eindhoven. De film moet maart volgend jaar in de bioscopen te zien zijn. Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar [email protected]
Bruijning vertolkt een van de hoofdrollen in De Helleveeg, de roman van de Geldropse schrijver A.F.Th. van der Heijden die ook meewerkte aan het script voor de film. Ook Frank Lammers uit Mierlo heeft een rol.
Vervolg op De bende van OssDe Helleveeg moet als een vervolg op De Bende van Oss worden beschouwd, meent regisseur André van Duren uit Reek. Volgens hem wordt De Helleveeg ‘mentaliteitsgeschiedenis’.
Van Duren werkt bij de verfilming samen met Matthijs van Heijninge. Het duo maakte eerder al de film De Bende van Oss.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.