Video

Volkel niet geteisterd door terror-oehoe: 'Misschien was het een buizerd'

14 maart 2015 om 17:00 • Aangepast 21 november 2020 om 19:32
nl
Ook in Volkel lijkt er een vogel last te hebben van ernstige territoriale driften. Het dier valt mensen aan, maar volgens Peter Noy van de Vogelwacht Uden gaat het niet om een 'terror-oehoe' zoals in Purmerend.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens Noy zijn de oehoe's niet de vogels die mensen in Volkel hebben aangevallen. "De oehoe's in Volkel waren op doorreis. Na woensdag zijn ze niet meer gespot in de buurt."
'Oehoe's in het wild niet agressief'Volgens Noy zijn de wilde oehoe's ook niet agressief. "Ze zijn eerder schuw, ze zullen niet snel iemand aanvallen. De oehoe in Purmerend heeft waarschijnlijk in gevangenschap geleefd."
Welke vogel dan wel mensen aanviel in Volkel weet de medewerker van de vogelwacht niet. "Misschien was het een buizerd. Die willen nog wel eens aanvallen als iemand te dicht bij het nest komt. Maar dat is gewoon natuurlijk gedrag!"

Wachten op privacy instellingen...

Wel oehoe's gesignaleerdEen agressieve oehoe hield Purmerend wekenlang in zijn greep. Twee dagen geleden werden ook twee oehoes gespot in Volkel, maar het gaat niet om de terror-oehoe uit Purmerend.
De politie kreeg al meerdere meldingen binnen en waarschuwt op Twitter voor de vogel in Volkel. De meldingen kwamen allemaal van mensen die werden aangevallen in de Rechtestraat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.