Afzetting A2 zorgt voor verwarring bij automobilisten, auto's rijden terug de oprit op

14 maart 2015 om 17:36
nl
De afsluiting van de A2 door een dodelijk ongeluk bij Best heeft voor verwarring gezorgd bij automobilisten die bij Den Bosch de snelweg op gingen. Sommigen wisten niet wat ze moesten doen en reden terug de oprit op, met alle gevolgen van dien.
Geschreven door

Dat overkwam onder anderen Frits Schans, die vanaf Den Bosch richting Eindhoven reed. Op de snelweg stuitte hij plots op drie rode kruizen. "Die gaven een heel vreemd gevoel. Ik dacht: wat moeten we nu?"
Hij reed er bij Vught van de weg af en probeerde het bij Boxtel opnieuw. Er stond nergens aangegeven dat hij daar de weg niet op kon. "Ik had verwacht dat er een politie-auto zou staan die de weg zou afzetten."
Automobilisten rijden terugOnze presentatrice Cindy de Koning overkwam hetzelfde. Die was voor het verkiezingsdebat in Den Bosch en reed 's middags terug richting Eindhoven. Ze zag vanwege het ongeluk bij Best rode kruizen boven de weg en reed bij Vught de weg af.
Even later probeerde De Koning bij Boxtel weer de A2 op te gaan. Eenmaal op de weg stuitte ze net als Schans weer op de rode kruizen. Andere automobilisten zagen dit ook en reden achteruit terug de oprit op.
Ze wist niet wat ze moest doen en reed door. "Het was heel eng. Je doet namelijk iets wat niet mag en dat voelt niet goed", zo vertelt ze.
Fysiek niet mogelijkRijkswaterstaat laat weten dat de afsluiting van de A2 zo'n 22 kilometer bedraagt. "Dit is uitzonderlijk lang. Op last van de politie zetten we de weg grootschalig af. De politie wist niet hoe lang het onderzoek zou duren en om op safe te spelen, sloten we het hele knooppunt af", aldus een woordvoerder.
Doordat de afsluiting tientallen kilometers betrof, was de politie niet in staat om alle opritten meteen fysiek af te sluiten. Dit was later wel het geval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.