Minister Dijsselbloem snapt protesterende agenten, 'maar geen boetes uitdelen is niet verstandig'

14 maart 2015 om 19:08 • Aangepast 21 november 2020 om 19:32
nl
Agenten hebben zaterdagmiddag in Bergen op Zoom actie gevoerd tijdens een verkiezingsbijeenkomst waar PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem aanwezig was. De agenten eisten een beter cao. De minister van Financiën begrijpt de zorgen van de agenten.
Profielfoto van
Geschreven door

"Agenten voeren actie voor nieuwe cao. Dat snap ik heel goed. Ze hebben jaren op de nullijn gezeten, zoals heel veel mensen. We moeten ook snel om de tafel. De afspraak is al gemaakt", zei Dijsselbloem over het contact met de protesterende agenten.
BesprekingenVooraf liet de politievakbond ACP weten dat het doel van de actie was om een gesprek met de minister op gang te brengen. Volgens de minister willen ze wat mensen vaker van hem willen. "Ze willen weten of er weer geld is. Er is wel ruimte, maar nog niet heel veel. Dus daar gaan de besprekingen over."

Wachten op privacy instellingen...

Agenten zeggen dat ze alleen nog bekeuringen gaan uitschrijven bij 'grove schendingen' van de openbare orde en veiligheid. Dijsselbloem: "Ik geloof niet dat het verstandig is om minder bekeuringen uit te schrijven. Als het echt moet, moet je bekeuring uitschrijven. Maar ik snap wel dat ze een nieuwe cao willen."
Om tafelVolgens de minister gaat de verantwoordelijk minister, Stef Blok, snel om tafel met de bonden om te praten over een nieuwe CAO. De agenten protesteren al sinds maandag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.