Topklasse: Kozakken Boys ziet Spakenburg naderen door nederlaag in topper

14 maart 2015 om 18:26
Kozakken Boys heeft de topper in de topklasse zaterdag met 3-1 verloren van Spakenburg. De ploeg uit Werkendam had een voorsprong van negen punten kunnen pakken, maar zag de Spakenburgers tot drie punten naderen.

Kozakken Boys begon aan de topper met een goed gevuld uitvak. De fans hadden een groot spandoek mee met de tekst 'Wij vrezen niet.' Na een minuut stilte voor het overleden erelid van Kozakken Boys, Marius Kolff, begon ook de ploeg van trainer Danny Buijs inderdaad onbevreesd aan de wedstrijd. Al liet de ploeg het initiatief in de eerste vijf minuten aan Spakenburg.
Kansen voor beide ploegenDaarna ontstond er een gelijk opgaande wedstrijd, met na een kwartier een mooie kans voor Kozakken Boys. Berry Powel stuurde Hermon Tekleab op links de diepte in, maar zijn lob van rand zestien ging niet over keeper Ditewig. Even later was Spakenburg dichtbij een doelpunt via Amerzgiou.
In de 27e minuut kwam de koploper uit Werkendam goed weg. Kees Tol dook op vrij voor keeper Kozakken-keeper Hogendoorn, maar die redde uitstekend. Daarna kregen beide ploegen nog wat mogelijkheden, maar het bleef in de eerste helft bij 0-0.
Spakenburg neemt de leidingKozakken Boys begon goed aan de tweede helft. Een vrije trap van Tekleab draaide gevaarlijk in het strafschopgebied, maar de hand van Spakenburgspeler Nick Tol voorkwam verder gevaar. Ondanks appelleren van de spelers en het publiek uit Werkendam, weigerde scheidsrechter Karremans een strafschop toe te kennen voor de handsbal.
Daarna was het de beurt aan Spakenburg om gevaarlijk te worden. Twee schoten werden goed geblokt en een corner ging rakelings voor het doel van Hogendoorn langs. Maar na een krap uur spelen was het toch raak. Tekleab leverde de bal in op het middenveld, waarna Kees Tol werd de diepte in gestuurd. Tol ging wederom alleen op Hogendoorn af, maar de keeper was ditmaal kansloos: 1-0.
'Knikkie terug' pakt desastreus uitIn de 65e minuut werd het 2-0. Verdediger Stanley Husen wilde een balletje terugkoppen op keeper Hogendoorn, maar die was inmiddels uit zijn goal gekomen om de bal te vangen. Zo kon het gebeuren dat de bal knullig in het eigen doel verdween.
Kozakken Boys ging onmiddellijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Spits Berry Powel dook de zestien van Spakenburg in, maar zag zijn schot geblokt worden. Vijf minuten later schoot invaller Lukoki net naast uit een corner.
Powel redt de eerIn de slotfase werd het ook nog 3-0. Salim Amerzgiou kopte niet al te hard in, maar Hogendoorn grabbelde en zag de bal over de doellijn rollen waardoor de hard ingeschoten rebound van  Amerzgiou al niet meer nodig was. Daarna raakten beide ploegen de paal en kregen de Werkendammers ook nog een aantal grote kansen. De grootste kans, een penalty in  blessuretijd, werd benut door Berry Powel: 3-1.