Video

Dressuurruiter Edward Gal wint wereldbekerwedstrijd bij Indoor Brabant

14 maart 2015 om 20:05
nl
Dressuurruiter Edward Gal heeft zaterdag de wereldbekerwedstrijd bij Indoor Brabant gewonnen. Gal kwam met Glock's Undercover tot een score van 84,925 procent in de kür op muziek, waarmee hij de Duitse amazone Isabell Werth (Don Johnson) ruim voor bleef.
Geschreven door

Werth kwam in de Brabanthallen tot 81,650, Gals partner Hans-Peter Minderhoud werd derde door met Flirt voor het eerst de grens van 80 procent te passeren (80,425). Diederik van Silfhout greep met Arlando net naast het podium, zijn score van 79,925 betekende de vierde plaats.
In topvormGal verkeerde in topvorm tijdens Indoor Brabant. In de aanloop naar de wereldbekerwedstrijd won hij alle vier de proeven waaraan hij meedeed. Met zijn indrukwekkende overwinning in de kür verzekerde Gal zich van de eerste plaats in het wereldbekerklassement van de West-Europese League. De 45-jarige ruiter kwam uit op 75 punten, één meer dan de Duitse amazone Jessica von Bredow-Werndl die ontbrak in Den Bosch.   De finale van de wereldbeker is van 15 tot en met 19 april in Las Vegas. Nederland wordt in de Amerikaanse stad vertegenwoordigd door Gal, Minderhoud en Daniëlle Heijkoop (met Siro). In totaal staan achttien combinaties aan de start in Las Vegas.
Adelinde Cornelissen, de winnares van het zilver op de Olympische Spelen van Londen 2012, ontbreekt bij de wereldbekerfinale. Cornelissen wil geen risico nemen met Jerich Parzival. Dat paard onderging twee jaar geleden een hartoperatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.