Waar is Vladimir Poetin? Eén ding is zeker: in ieder geval niet in Teteringen!

15 maart 2015 om 13:21 • Aangepast 21 november 2020 om 19:31
nl
Op social media draait de geruchtenmolen op volle toeren: de Russische president Vladimir Poetin is al dagen niet in beeld geweest. Tot onze nieuwsredactie getipt werd dat Poetin in Teteringen zou zijn gesignaleerd. Volgens de bewoner van een villa, waar volgens geruchten de dochter van Poetin zou wonen, is het 'een groot broodjeaapverhaal'.
Profielfoto van
Geschreven door

Poetin zou bij zijn dochter Maria, die tot voor kort in Voorschoten (Zuid-Holland) woonde, op bezoek zijn. Maar na 'grondige research' van onze verslaggever blijkt het hier om een hardnekkig gerucht te gaan.
OnzinverhaalUit een gesprek met de bewoner van de grote, witte, kapitale villa in Teteringen blijkt de aanwezigheid van de familie Poetin een broodjeaapverhaal te zijn. "Ik woon hier sinds vorig jaar februari en sinds juni stak dit bizarre verhaal ineens de kop op", vertelt de huidige bewoner.
Het afgelopen jaar kwam dit verhaal telkens weer op verschillende nieuwsredacties terecht, legt de bewoner verder uit. Hij heeft er geen idee van wie dit gerucht de wereld in heeft geholpen, maar hij kan er wel om lachen.
Russische belangstellingVolgens een buurman heeft de kapitale villa lange tijd te koop gestaan en zou er wel eens sprake geweest zijn van Russische belangstelling. Maar dat er nu mensen zouden wonen die banden hebben met de familie Poetin, doet hij meteen van de hand. "Ik heb vorige week nog samen met de buurman een conifeerhaag aangelegd", vertelt de buurman. "Mijn buurman heeft een leuke vriendin, maar ik weet zeker dat zij geen Maria Poetin heet!"
Ook de buurman verbaast zich over het gerucht. "Toen er verbouwd werd, zijn er wel eens Poolse bouwvakkers gezien. Misschien dat de kletspraat daar is ontstaan…", vraagt hij zich hardop af. Ondertussen lacht de huidige bewoner van de villa, die graag anoniem wil blijven, het gerucht maar van zich af. "Maar van belangstelling veel verder dan 'Rusmalen' is geen sprake geweest", weet de bewoner via de curator.
Toeristische trekpleisterDe roddel wordt in Teteringen en omgeving kennelijk zó serieus genomen dat de villa een toeristische trekpleister geworden lijkt. "Elke dag zie ik hier mensen stoppen in de hoop tóch een glimp van de Russische president en zijn familie op te vangen." Zo viel ook tijdens een vragenronde in de buurt. Maar na veel gesprekken met buren is één ding duidelijk geworden: Poetin verblijft niet in de villa en is, voor zover nu bekend, ook nog nooit in Teteringen gezien…
#WaarisPoetinHet kolderieke nieuwtje wordt verder aangewakkerd door het feit dat de Russische president al dagen niets van zich heeft laten horen. Op social media vragen mensen zichzelf af of de wereldleider nog wel in leven is. Een andere veelgehoorde theorie is dat Poetin in Zwitserland zou zijn omdat zijn vermeende vriendin daar zou bevallen van hun liefdesbaby.

Wachten op privacy instellingen...

Zondag verbrak Vladimir Poetin zijn dagenlange radiostilte. Volgens het Belgische VTM Nieuws zou de Russische president genekt zijn door een griep. Vermoedelijk net zo hardnekkig als het Teteringse kletspraatje...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.