Snowboardster Cheryl Maas uit Uden wint wereldbeker: 'Leuk voor later'

15 maart 2015 om 11:03
nl
Snowboardster Cheryl Maas uit Uden heeft zaterdag het wereldbekerklassement op haar naam geschreven. Maas boekte in het Tsjechische skioord Spindleruv Mlyn haar vierde zege in de wereldbeker op rij, wat voldoende was voor de eindzege.
Geschreven door

De Udense had tot vorige maand nog nooit een wereldbekerwedstrijd gewonnen, maar beleefde eind februari in het Canadese Quebec een persoonlijke primeur met winst op de discipline big air. Vervolgens was Maas op de Noord-Amerikaanse pistes ook twee keer de beste op de slopestyle.
Maas komt met de zege in het wereldbekerklassement in een rijtje met Carolien van Kilsdonk en olympisch kampioene Nicolien Sauerbreij, de twee andere Nederlandse snowboardsters die in respectievelijk 1996 en 2008 het klassement wonnen.
'Dit krijgt later meer betekenis'De Udense: "Deze bokaal krijgt een mooi plekje in huis. Ik denk dat het zeker voor later bijzonder is. Als je ouder wordt en terugkijkt op je carrière, krijgt het meer betekenis. Maar voor nu ben ik gewoon lekker aan het snowboarden en van plan dat volgend seizoen weer te doen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.