In Breda ontvoerde mannen Gino Heeren en Rien de Koning ontsnappen uit loods

ULICOTEN - Gino Heeren en Rien de Koning, die afgelopen dinsdag in Breda werden ontvoerd, zijn weer terecht. De mannen uit Breda en het Zeeuwse Schoondijke werden aan het begin van nieuwjaarsdag in het buitengebied van Ulicoten gevonden.
Ze verkeren volgens de politie in goede gezondheid en hebben verklaard dat ze er in een loods zijn vastgehouden. Tijdens een onbewaakt moment wisten ze hieruit te ontsnappen, waarna ze bij buren alarm sloegen. De mannen zijn na een eerste rechercheverhoor in Breda herenigd met hun families.


ZIE OOK: 'Ik ben op politiebureau en het gaat goed', ontvoerde Rien belt stiefvader na ontsnapping

Sporenonderzoek in buurt van loods
De recherche gaat verder met haar onderzoek. Zo zal onder meer op de plek waar het tweetal zou zijn vastgehouden een sporenonderzoek worden gehouden. De politie wil geen details kwijt over de exacte locatie en de omstandigheden waaronder de mannen er waren ondergebracht.

"Onze eerste prioriteit was het terugvinden van de slachtoffers", aldus Willem-Jan Uytdehage van de politie. "We gaan nu op zoek naar de daders. We gaan ons focussen op de mannen en/of vrouwen die achter deze ontvoering zitten. Ja, ook vrouwen kunnen hierbij betrokken zijn."

'Niets in de gaten'
Buurtbewoners zijn verbaasd. ''Het voelt heel gek dat die twee mannen hierachter vast werden gehouden. Vannacht hoorden en zagen we helikopters met groot licht voorbij komen vliegen. We dachten toen niet direct aan de vermisten'', vertelt een man uit de straat.

Een man die een paar deuren van de loods vandaan woont, vult aan: ''Je gaat 's nachts vuurwerk afsteken en ineens staan ze achter op je hielen.''

'Criminele ontvoering'
Uytdehage sluit niet uit dat er snel, net als eerder deze week, in Breda en/of directe omgeving een inval zal worden gedaan.

"Wat het motief betreft gaan we nog steeds uit van het meest waarschijnlijke scenario: een criminele ontvoering. Een methode die criminelen wel vaker onder elkaar toepassen. Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat de slachtoffers ook criminelen zijn, al wordt hierover in de media wel gespeculeerd. Mogelijk hebben ze wel banden met criminelen. We zijn sinds het bekend worden van de ontvoering overigens overstelpt met tientallen tips en hier zijn we zeer blij mee."

De politie nam de zaak zo serieus dat er al snel veel rechercheurs werden ingezet.

Lees meer over de bizarre ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ontvoeringbreda