‘Chinezen azen op led-onderdelen Philips'

15 maart 2015 om 16:43
nl
Een Aziatisch consortium heeft zich gemeld als mogelijke koper voor de twee verlichtingsonderdelen die Philips medio vorig jaar in de etalage zette. Dat meldde persbureau Reuters zondag op gezag van bronnen rond het veilingsproces.
Geschreven door

Het zou gaan om de Chinese led-producent Lattice Power, dat samen optrekt met de eveneens Chinese investeringsmaatschappij GSR Ventures en het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek. Hoe groot de kansen van het consortium zijn, is volgens de ingewijden onduidelijk.
Philips laat zich bij de verkoop van de onderdelen Lumileds en Automotive Lighting bijstaan door zakenbank Morgan Stanley. Die zou volgende week een bieder willen selecteren waarmee exclusieve gesprekken gevoerd zullen worden. De opbrengst wordt geschat op zo'n 2,5 miljard euro.
Strategische koperTot dusver leek de biedingsstrijd een spel tussen uitsluitend financiële partijen te worden. Ingewijden dichtten afgelopen week een consortium met daarin de investeerders CVC en KKR de beste kansen toe. Met Lattice Power zou op de valreep alsnog een strategische koper zich in de strijd hebben gemengd.   Met de aanstaande verkoop van Lumileds en Automotive Lighting is de transformatie van Philips nog niet afgerond. Het technologieconcern wil binnen een jaar tot anderhalf jaar de gehele verlichtingsdivisie verzelfstandigen, bij voorkeur via een beursgang, en zich volledig richten op gezondheidstechnologie.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.