PSV vecht zich met moeite langs FC Groningen

15 maart 2015 om 17:17 • Aangepast 21 november 2020 om 19:31
PSV heeft zondag een moeizame overwinning geboekt op FC Groningen. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis met 2-1.

Georginio Wijnaldum bracht de thuisploeg na elf minuten op voorsprong, maar vlak voor rust liet de Eindhovense defensie zich in de luren leggen door Eric Botteghin (1-1). Luuk de Jong had op dat moment al een strafschop gemist.
Nicolas Isimat zorgde er echter voor dat PSV’s zicht op de landstitel niet vertroebelde. Hij schoot in de 66ste minuut uit de draai de winnende treffer binnen.
Slecht spelen en winnen is ook een kwaliteitJorrit Hendrix, die van trainer Phillip Cocu weer een basisplaats kreeg ten koste van Adam Maher, erkende dat zijn ploeg matig gespeeld had. "Het is niet de eerste keer dit seizoen dat we niet goed spelen en toch de drie punten pakken. Dat is ook een kwaliteit. We zijn blij met de overwinning, maar kunnen er vanwege het spel niet uitgelaten over zijn."
De wedstrijd werd voorafgegaan door een ode aan de Mexicaan Andrés Guardado. [Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/577127752559636481]