Hockeyclubs Oranje Zwart en EMHC in Eindhoven vanaf 2016 verder als Hockeyclub Oranje-Rood

15 maart 2015 om 17:53 • Aangepast 21 november 2020 om 19:31
nl
In Eindhoven is zondagmiddag de nieuwe naam bekendgemaakt voor de fusieclub tussen hockeyverenigingen Oranje Zwart en EMHC. Zij gaan medio 2016 verder onder de naam Hockeyclub Oranje-Rood.
Profielfoto van
Geschreven door

De naam is het resultaat van een commissie met leden van beide clubs. Met de fusie verdwijnt wel een brok hockeygeschiedenis; EMHC werd opgericht in 1921 en Oranje Zwart in 1933.

Wachten op privacy instellingen...


Mooi shirt?“We waren natuurlijk nieuwsgierig, ik wist oprecht niet wat het zou gaan worden”, vertelt Marcel Balkestein van Oranje Zwart.
"Oranje en rood, Je zou zeggen dat het vloekt. Maar kijk je naar voetbalclubs als Galatasaray en AS Roma, dan zijn dat toch wel mooie tenues. Ik hoop dat we zo’n mooi ontwerp krijgen van het shirt. Het logo ziet er ook goed uit.”
'Gaat een hoop verloren'Routinier Balkestein (34) weet nog niet of hij de komst van Oranje-Rood als speler van het eerste mee gaat maken. Maar met hem of zonder hem, hij heeft vertrouwen in de toekomst van de fusieclub. “Er gaat een hoop verloren van beide kanten, maar ik geloof er heilig in dat er binnen afzienbare tijd iets moois gaat gebeuren bij Oranje-Rood.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.