Geweld tegen agenten tijdens jaarwisseling

1 januari 2016 om 15:05
nl
Diverse agenten zijn tijdens de viering van Oud en Nieuw het slachtoffer geworden van geweld. Zo werden in Oss twee agenten ernstig in het nauw gedreven door een groep van twaalf mensen. Eén van de agenten kreeg een bierfles op zijn hoofd; een collega werd meermalen op zijn hoofd geslagen.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Twee andere agenten van het korps Oost-Brabant kregen een klap in het gezicht. Dit was nieuwjaarsochtend het geval in Valkenswaard en Helmond. Hiervoor werden een jongen van vijftien en een vrouw van twintig aangehouden.
Geslagen en uitgescholdenIn Breda werd een agent in burger geslagen en uitgescholden door een man van 23. Diens vader nam het op voor hem en reageerde zich af op andere agenten.
In Tilburg werden oudjaarsavond al de spreekwoordelijke pijlen gericht op medewerkers van de politie én van de brandweer. Zij werden bekogeld met vuurwerk nadat ze op een schuurbrand waren afgekomen. Elders in de provincie werd brandweermensen niets in de weg gelegd.
Ambulancemedewerkers bleven bijna allemaal buiten schot, op één medewerker na, die in Zuidoost-Brabant het slachtoffer werd van verbale agressie.
Dreigen met tafelDe jongen van vijftien die in Valkenswaard werd opgepakt, maakte deel uit van een groep die rond kwart voor zes op de Markt liep. Toen hij een surveillanceauto van de politie passeerde, stak hij een middelvinger op naar de agent die in de wagen zat. Deze stapte uit om de jongen aan te spreken, waarna de verdachte een terrastafel pakte die hij naar de agent wilde gooien.
De politieman pakte de jongen vast en ze vielen beiden op de grond. Daar sloeg de jongen de agent vol in zijn gezicht. Een tweede klap kon worden afgewend en met hulp van andere agenten werd de jongen gearresteerd. Ook toen kon hij het niet laten zich te misdragen door de politiemensen uit te schelden.
Stampij bij caféDe vrouw die zich in Helmond tegenover een agent misdroeg, maakte rond halfzes stampij bij een café aan de Steenweg. Een man die bij haar en een andere vrouw was, was uit een kroeg gezet na een vechtpartij. Toen agenten poolshoogte namen en het drietal aanspraken, kreeg een van de politiemensen een klap in zijn gezicht.
De vrouw van twintig die dit deed werd ingerekend. Toen haar uitgaanspartners dit wilden belemmeren, werden zij eveneens gearresteerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.