Man uit Ossendrecht betrokken bij dodelijk ongeluk in Antwerpen

15 maart 2015 om 20:53
Omroep Brabant
Foto: Sam Reyntjens/Gazet van Antwerpen
Omroep Brabant
Foto: Politie Antwerpen
1/2 Foto: Sam Reyntjens/Gazet van Antwerpen
Een 24-jarige man uit Ossendrecht heeft vermoedelijk de dood van twee Belgen op z'n geweten. De man veroorzaakte zondagochtend een ongeluk in Antwerpen. Een echtpaar uit het Belgische Ekeren kwam daarbij om het leven. Zes anderen raakten lichtgewond.
Geschreven door

Rond tien voor negen zondagochtend reed de man uit Ossendrecht in een witte Audi S4 over de Noorderlaan in Antwerpen. Volgens getuigen reed de man veel te hard.
Uit auto geslingerdOp de kruising met de Manchesterlaan botste de Audi tegen een Kia. De beide inzittenden van de Kia, een 71-jarige man en zijn 67-jarige echtgenote, werden uit de auto geslingerd. De man overleed ter plekke, de vrouw overleed iets later in het ziekenhuis. De Audi van de Ossendrechtenaar vloog na de klap over de kop en schoof ondersteboven nog tientallen meters verder.
De vijf inzittenden van de Audi werden lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Behalve de 24-jarige man uit Ossendrecht gaat het om mannen uit Bergen op Zoom (27), Roosendaal (24), Moeskroen (27) en Menen (26). [Tweet:body:https://twitter.com/SamSamreyntjens/status/577033562014244864]
Wel echt de bestuurder?Twee inzittenden hadden gedronken, de Ossendrechtenaar en twee andere inzittenden waren niet onder invloed. De politie onderzoekt nog of de man uit Ossendrecht wel echt de bestuurder van de Audi was, of dat wellicht een van de anderen achter het stuur zat.
Bij het ongeluk was ook nog een derde auto betrokken. Daarin zaten twee volwassenen en drie kinderen. Zij waren net het kruispunt overgestoken toen de Audi op de Kia botste. Door de snelheid en kracht van de klap werd ook hun auto weggekatapulteerd. De kinderen kwamen met de schrik vrij. De volwassenen raakten lichtgewond.[Tweet:body:https://twitter.com/SamSamreyntjens/status/577032716832677888]

Wachten op privacy instellingen...