Video

'Supermarktoorlog tussen Jumbo uit Veghel en Albert Heijn begonnen'

16 maart 2015 om 07:56
nl
De Veghelse supermarktketen Jumbo zou met concurrent Albert Heijn sinds twee weken opnieuw zijn verwikkeld in een heuse supermarktoorlog. Dat schrijft het Algemeen Dagblad maandag op basis van enkele experts.
Geschreven door

De prijzen zouden de laatste tijd worden gedomineerd door verlagingen, zo stelt onder anderen Thijs van der Tuin van Inprijsverhoogd.nl in de krant. Die site houdt de prijsveranderingen bij en rapporteert die.
Paginagrote advertentiesVooral Jumbo doet er volgens het Algemeen Dagblad alles aan de klant duidelijk te maken dat die supermarkt de goedkoopste is. De keten zou 'de frontale aanval' zijn begonnen, nog vóór de ombouw van de C1000-winkels naar de Jumboformule.
Jumbo vergeleek in paginagrote advertenties zijn prijzen met die van Albert Heijn. Dirk lacht Jumbo uit in een even grote advertentie. "Je bent al snel goedkoper dan Albert Heijn", schampert Dirk. "Maar om nu te beweren dat je de laagste prijzen hebt? Dat gaat een beetje te ver."
Typisch JumboRetailkenner Paul Moers noemt de aanval van de Veghelse supermarktketen typisch iets voor Jumbo: “Normaal gesproken zouden ze eerst alle C1000 winkels ombouwen en daarna zo’n aanval inzetten. Jumbo kan dat blijkbaar weer combineren.Moers denkt dat JUMBO een goede kans maakt met deze aanval. “Hun prijzen voor de A-merken zijn goed. Bovendien zitten ze nu op heel veel plaatsen, dus mensen hebben ook het alternatief om van blauw naar geel over te stappen.Consument profiteertIntussen lijken de consumenten de lachende derde. Mogelijk door de prijzenoorlog daalde onder meer de Venz-hagelslag in enkele maanden in prijs van zo'n 1,75 naar gemiddeld 1,50 euro, aldus het AD.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.