Film over laatste brugwachter in Tilburg in première: 'Een enorme eer'

16 maart 2015 om 10:11
nl
Voor de Tilburgse filmmaakster Lidi Toepoel is het een bijzondere dag. Haar film 'De laatste brugwachter' gaat maandagavond in première in het bekende Amsterdamse filmtheater Tuschinski. "Een enorme eer."
Geschreven door

"Het verhaal gaat over de laatste brugwachter van Tilburg die met pensioen gaat en op zoek is naar een opvolger. De kleine Daan die van boten en bruggen houdt, ziet dat wel zitten", legt Toepoel uit. "Maar je raadt het al: een klein kind dat een brug handmatig in beweging probeert te krijgen, dat gaat natuurlijk lastig."
Als kind stond de 31-jarige Toepoel al voor de brug te wachten op haar fiets. "Ik vond het mooi dat de brugwachter met zijn blote handen de brug in beweging bracht." Met dat idee legde ze de fundering voor wat later 'De laatste brugwachter' werd.
Brabants talentAan de film deden een boel lokale acteurs mee, onder wie de 8-jarige Sepp Heerens. Hij speelde eerder in de Efteling-musical De Sprookjesboom. Rob van Gestel speelt de brugwachter in de film. Hij was eerder te zien bij Ruut Ruut Ruut.
Toepoel won zelf de afgelopen jaren verschillende prijzen toen ze meedeed aan het 48Hour Filmproject, waarin een korte speelfilm in slechts 48 uur wordt opgenomen.
Week in Brabantse bioscopenDe première in Amsterdam is het hoogtepunt van een wedstrijd voor talentvolle filmmakers. 'De laatste brugwachter' zal na maandagavond als voorfilm zijn te zien in de Brabantse bioscopen, waaronder vanaf 29 maart in het Tilburgse Cinecitta. Daarna zal de film online zijn te bekijken.
[YouTube:body:https://youtu.be/n--QxG3QYDQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.