Odulphuslyceum in Tilburg begint met groep negen

16 maart 2015 om 14:47
nl
Het Odulphuslyceum in Tilburg begint volgend jaar met een nieuw soort brugklas. Die zogenoemde groep 9 is bedoeld voor leerlingen die op de basisschool een of twee jaar overgeslagen hebben ('versnellers') en die een vwo-advies hebben.
Geschreven door

Ook aankomende vwo'ers die nog niet helemaal klaar zijn voor de reguliere brugklas, kunnen er terecht. De nieuwe klas begint met zestien leerlingen.
Op maatAfhankelijk van hun resultaten kunnen de leerlingen na het eerste jaar naar de reguliere brugklas of naar de tweede klas. Groep 9 wordt volgend jaar de twaalfde brugklas van het Odulphuslyceum. De school benadrukt dat de leerlingen in de nieuwe klas onderwijs op maat krijgen. In de loop van hun eerste schooljaar komt de leerstof van de normale brugklas in compacte vorm voorbij.
Daarnaast krijgen de leerlingen speciale vakken zoals yoga en mindfulness. Rector Delianne Hoekstra van het Odulphuslyceum zegt dat er veel belangstelling is voor de jongste loot aan de onderwijsboom.
Advies"Gelukkig mogen kinideren weer boven het maaiveld uitsteken. Dat is wel anders geweest, want er was een tijd vooral veel aandacht voor kinderen die minder goed presteerden", zegt Hoekstra.
Om kinderen uiteindelijk in groep 9 te laten belanden, moeten ouders daarmee instemmen. Ook het advies van de basisschool waar de kinderen vanaf komen weegt mee in de uiteindelijke beslissing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.