Goederenspoorlijn tussen Boxtel en Veghel wordt niet opnieuw in gebruik genomen - Omroep Brabant

Goederenspoorlijn tussen Boxtel en Veghel wordt niet opnieuw in gebruik genomen

16 maart 2015 om 14:29
nl
Er is onvoldoende animo om de goederenspoorlijn tussen Boxtel en Veghel opnieuw in gebruik te nemen. Dat meldt de provincie maandagmiddag. Ze liet een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren, maar daaruit blijkt dat te weinig verladers het ‘Duits Lijntje’ op korte termijn willen gebruiken.
Geschreven door

“De onzekerheid over de potentiële vraag in verhouding tot de kosten van het opnieuw in gebruik nemen van de spoorlijn is een belangrijke reden om nu niet te investeren in deze spoorlijn”, laat gedeputeerde Ruud van Heugten weten.
Effecten onderzochtHet haalbaarheidsonderzoek is uitgevoerd door de provincie in samenwerking met de stichting MCA (Multimodaal Coördinatie- en Adviescentrum Brabant), de gemeenten Veghel, Boxtel, Sint-Oedenrode, Schijndel en terminalbeheerder Inland Terminal Veghel.
In dat onderzoek is gekeken naar de economische haalbaarheid voor reactivering van de spoorlijn en de effecten voor mobiliteit, natuur en landschap en ecologie.
VerzoekDe provincie verzoekt staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu om de goederenspoorlijn voor eventueel toekomstig gebruik te behouden. In 2004 werd het goederenvervoer op de spoorlijn beëindigd.
"We vinden het belangrijk dat de mogelijkheid voor de toekomst open blijft. Wij verzoeken u daarom het noodzakelijke onderhoud aan de spoorbaan weer op te pakken", aldus de provincie in de brief aan de staatssecretaris.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.