Het meest karige vrijgezellenfeest ooit: bruidegom in Etten-Leur moet zelf sparen voor zijn BBQ

16 maart 2015 om 17:36
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Koen poseert met een skibox
Omroep Brabant
Een badkamermeubelselfie
Omroep Brabant
Selfie met een autostoeltje
Omroep Brabant
Een radioselfie
1/5
Hij is misschien wel de meest sneue aanstaande bruidegom van Brabant: Koen Joosen uit Etten-Leur moet zelf geld bij elkaar harken voor zijn vrijgezellenfeest. Niet omdat zijn vrienden bankroet zijn of een hekel aan hem hebben, maar Koen moet bewijzen dat hij ook buiten zijn werk een goede verkoper is. Tegen alle verwachtingen in blijkt zijn 'vrijgezellensale' een doorslaand succes.
Geschreven door

Dagelijks dumpen vrienden voorwerpen in Koens tuin, waar zelfs Marktplaats-fans niet opgewonden van worden. De marketeer uit Etten-Leur moet die troep maar zien te verkopen om een fatsoenlijke barbecue te kunnen bekostigen tijdens zijn eigen vrijgezellenfeest.
Kilometerteller"Nee, het is niet karig", lacht Koen. "Het is heel leuk bedacht door mijn vrienden. Deze actie levert heel goede verhalen op. Zo moest ik een ouderwetse kilometerteller van een Fiat Uno zien te verkopen. Die kreeg ik aan de straatstenen niet kwijt, totdat mensen met een half kratje bier kwamen en zeiden dat ik in ruil voor dat bier die kilometerteller wel weg kon gooien", vertelt de bruidegom in spé.
Vorige week werd onverwachts 700 kilo zwerfkeien voor Koens huis gelost. Een onderdeel van de vrijgezellensale. "Die worden op Marktplaats gratis aangeboden, maar ik heb er toch veertig euro voor kunnen krijgen."
Geen rancuneJe broer laten opdraaien voor zijn eigen barbecue. Daar moet enige vorm van rancune achter zitten, al wordt dat door organisator en Koens broer Sjoerd ontkend. "We willen als vrienden genieten van de voorpret. Mijn broer verkoopt zijn hele leven al van alles en het lukt hem ook altijd. Nu willen we zien of dat ook lukt met deze voorwerpen."
En het lukt Koen zeker. Inmiddels is al 260 euro opgehaald, waarmee een barbecue voor twaalf hongerige mannen wel moet gaan lukken. Een reisje naar een sterrenrestaurant is ook bijna binnen handbereik.
Zelf spullen doneren? De organisatoren van de vrijgezellensale zijn al bijna door hun voorraad onverkoopbare voorwerpen heen. Daarom roepen zij mensen op om zich te melden met voorwerpen die door Koen alsnog kunnen worden verkocht. "En ik kom voorwerpen vaak zelf brengen", belooft Koen. Belangstellenden kunnen de organisatoren mailen.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...