Video

PVV-vrijwilliger geschopt en geslagen tijdens het flyeren in Eindhoven: 'Ik neuk je moeder'

16 maart 2015 om 19:30 • Aangepast 21 november 2020 om 19:30
nl
PVV-vrijwilliger Richard Wilmsen (31) is maandagmiddag geschopt en geslagen toen hij aan het flyeren was in Eindhoven. Hij had bij een man een flyer in de brievenbus gestopt die daar niet van gediend was. Deze man kwam achter hem aan en pakte hem vast, terwijl hij 'ik neuk je de moeder' riep. Vervolgens gaf hij Richard een schop onder zijn kont. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt."
Profielfoto van
Geschreven door

Rond halfvier was Eindhovenaar Richard aan het flyeren met een andere PVV-vrijwilliger in de Abrikozenstraat toen het misging. "Ik let goed op de stickers op de deuren en of ik er wel of niet drukwerk in mag doen. Ik had bij de bewuste man een flyer in de bus gedaan. Toen ik tien brievenbussen verder was, vloog deze man opeens naar buiten."
'Schop onder de kont'Richard werd opeens door de woedende man aangesproken, zo vertelt hij. "Je moet niet gaan flyeren hier, anders word je in elkaar geslagen", zou de man hebben gezegd. De man liep weg, maar draaide zich weer om. "Het leek wel of hij opeens kortsluiting had of zo. Binnen een paar tellen was hij bij me en pakte hij me vast. Toen riep hij: 'Ik neuk je moeder'."
Vervolgens pakte de man Richard vast en sloeg hij hem. Ook probeerde hij Richard omver te treken. "Dat lukte niet. Daarna gaf hij mij een schop onder de kont en gooide hij de flyer in mijn gezicht. Hij zei dat als ik hier de volgende keer zou flyeren, hij ervoor zou zorgen dat ik dit niet kon doen."

Wachten op privacy instellingen...

'Zie je normaal alleen op tv'PVV-vrijwilliger Richard is erg aangedaan door wat er maandagmiddag gebeurd is. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik ben dit niet gewend. Zoiets zie je normaal alleen op tv."
Volgens Richard zou de man die hem heeft aangevallen dat hebben gedaan omdat die zou denken dat de PVV tegen buitenlanders is. "De PVV is natuurlijk niet tegen buitenlanders. We zijn gewoon met democratisch werk bezig. Dat moeten we kunnen doen."

Wachten op privacy instellingen...

Aangifte gedaanRichard heeft maandagavond aangifte gedaan. "De politie had me geadviseerd om geen aangifte te doen, omdat er niets van over zou blijven. Dat doe ik nu juist wel. Na de 'Minder, minder, minder'-uitspraken van Geert Wilders lagen er voorgedrukte aangiftes klaar. Dan kunnen ze deze aangifte ook wel opnemen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.