Jupiler League: FC Den Bosch, FC Eindhoven en Helmond Sport verliezen, puntje voor Jong PSV

16 maart 2015 om 22:39
Een volledige competitieronde in de Jupiler League op maandagavond, maar veel punten leverde dat voor de Brabantse clubs niet op. FC Den Bosch, FC Eindhoven en Helmond Sport verloren. Jong PSV, op zeven plaatsen gewijzigd ten opzichte van afgelopen vrijdag, kwam niet verder dan een gelijkspelletje tegen MVV.

Niet zo jong Jong PSV wint niet van MVVStijn Schaars, Oscar Hiljemark, Abel Tamata, Marcel Ritzmaier en Rai Vloet. Allemaal speelden ze voor Jong PSV tegen MVV. Toch was het niet genoeg om de punten in Eindhoven te houden. Na een zwakke eerste helft stond het 0-1 dankzij Davy Brouwers. Na rust ging het iets beter en scoorde Stijn Schaars zijn allereerste doelpunt in Eindhovense dienst: 1-1. Jong PSV – MVV was aangemerkt als ‘risicowedstrijd en vond daarom plaats in het Jan Louwers Stadion. Dat leek ietwat overdreven, want er waren slechts elf Maastrichtse supporters naar Eindhoven gereisd.
FC Eindhoven verliest, maar concurrentie ookDe ploeg van Jean-Paul de Jong leed een 3-2 nederlaag tegen FC Emmen. De nederlaag bleef zonder grote gevolgen, omdat naaste concurrenten Roda JC en FC Volendam verloren. Emmen kwam voor rust op een 1-0 voorsprong via Cas Peters. De tweede helft was nauwelijks een minuut oud of Alexander Bannink had de tweede treffer voor FC Emmen in het Eindhovense doel liggen. Eindhoven knokte zich daarna terug in de wedstrijd. Via twee doelpunten van Joey Sleegers kwamen de Eindhovenaren zelfs langszij. Een kwartier voor tijd maakte Peters de winnende treffer voor FC Emmen.
FC Den Bosch hard onderuit tegen VVVFC Den Bosch was maandagavond geen partij voor VVV-Venlo. In Venlo werd het 4-0 door doelpunten van Platje (2), Khalouta en Van Crooij. Door deze nederlaag is FC Den Bosch zo goed als uitgeschakeld voor de play-offs.
Helmond Sport verliest van Jong FC TwenteHelmond Sport heeft maandagavond een 1-2 nederlaag geleden tegen Jong FC Twente. Halverwege de wedstrijd was de stand 1-1. Nadat Kasper Kusk voor de beloften uit Enschede de score had geopend, trok Gillian Justiana op fraaie wijze beide ploegen weer op gelijke hoogte. Helmond Sport kreeg na rust een paar goede kansen om de drie punten in eigen huis te houden. Shadrach Eghan dacht daar anders over: 1-2. De ploeg van trainer Jan van Dijk deelt de voorlaatste plaats in de Jupiler League met Fortuna Sittard. Beide ploegen hebben 23 punten.
FC Oss blijft winnen, ook van RKCEr lijkt maar geen einde te komen aan het sprookje van FC Oss. De Ossenaren boekten de vijfde achtereenvolgende zege op rij: 4-1 werd het tegen RKC Waalwijk.