Video

Johnatan Opoku scoort vier keer tegen RKC en laat sprookje van FC Oss voortbestaan

16 maart 2015 om 22:52
nl
Er lijkt maar geen einde te komen aan het sprookje van FC Oss. De Ossenaren boekten de vijfde achtereenvolgende zege op rij: 4-1 werd het tegen RKC Waalwijk. Grote man bij Oss was Johnatan Opoku, die alle vier de doelpunten voor zijn rekening nam.
Geschreven door

Rick Stuy van den Herik keerde terug in de basis bij FC Oss, hij was in de vorige wedstrijd tegen Roda JC geschorst. Bij RKC debuteerde de 18-jarige keeper Ralph Vos in de basis. Hij verving de geblesseerde Den Hartog.
Oss sterker in beginfaseHet was FC Oss dat veel sterker was in de beginfase. Johnatan Opoku was net eerder bij de bal dan keeper Vos en prikte de bal in het doel. In de daaropvolgende minuten hadden Istvan Bakx en Justin Mathieu de 2-0 op de schoen, maar beide schoten tegen doelman Vos aan.
Het eerste wapenfeit van RKC Waalwijk leidde bijna tot de gelijkmaker. Malcolm Esajas leek de bal te verspelen, maar Van der Sluys tikte nog tegen de bal aan, waarna de bal tegen de paal kwam. Daarna had ook Maxim Deckers een goede mogelijkheid,maar hij schoot via een Ossenaar naast.
Oss sterker uit de startblokkenIn de tweede helft was het FC Oss weer dat goed begon. Opoku maakte snel de 2-0, na aangeven van Dennis Janssen. Esajas maakte daara via een individuele actie de aansluitingstreffer.
Het leek er zelfs even op dat RKC weer langszij ging komen, maar een doelpunt van Arsenio Valpoort ging niet door omdat hij de bal met zijn hand aanraakte. Ook Esajas kreeg een dot van een kans, maar hij faalde oog in oog met keeper Luuk Koopmans.
De Opoku-showDaarna was het tijd voor de grote Opoku-show. Eerst scoorde hij na een voorzet van Bakx, bij de 4-1 stond de Ossenaar vogelvrij en bleef hij beheerst.
Daarna was de wedstrijd gespeeld. RKC kon niet meer, Oss hoefde niet meer. Als de voorzetten secuurder waren, was een monsterscore niet ondenkbaar geweest, maar FC Oss-RKC Waalwijk bleef 4-1.
In buurt van top drieFC Oss staat nu vijfde in de Jupiler League. De afstand tot nummer drie Roda, dat verloor, is nog maar drie punten.
'Laatste keer dat ik vier keer scoorde was bij F'jes'De man van de wedstrijd was natuurlijk Johnatan Opoku, die in zijn eentje RKC velde met vier doelpunten. “Volgens mij heb ik nog nooit vier keer gescoord in een wedstrijd”, zei Opoku na afloop. “Heel misschien een keer in de F'jes. Ik wist niet wat er gebeurde opeens."
Opoku vond zijn derde treffer de mooiste. “Dennis Janssen had een mooie steekpass op Istvan Bakx, die prachtig voorzette. Het enige wat ik nog moest doen was hem afdrukken. Dat was een prachtige aanval.”
Ondanks de vijfde achtereenvolgende zege op rij, bleek Opoku nuchter. “Het ziet er heel mooi uit. We hebben nog een paar zware wedstrijden voor de boeg, maar als we zo blijven spelen, weet ik niet waar het eindigt.”
'Laat FC Oss een voorbeeld voor ons zijn' Bij RKC moest Peter van den Berg zijn tweede nederlaag als hoofdtrainer incasseren. Hij keek met bewondering naar de Ossenaren. “Hoe gek het ook klinkt, laat FC Oss een voorbeeld voor ons zijn. Hoe zij de club runnen, hoe er wordt gespeeld. Het is voor RKC iets mooi om naar te streven voor volgend seizoen.”  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.