Stijn Schaars klaar voor rentree in PSV, Ritzmaier geeft de moed niet op

17 maart 2015 om 01:07
nl
Stijn Schaars zorgde er met een doelpunt voor dat Jong PSV maandag toch nog een punt pakte tegen MVV. 1-1 werd het in het Jan Louwers Stadion. Het doelpunt gaat de boeken in als de eerste officiële van Schaars in dienst van PSV.
Geschreven door

Zelf moest hij daar na afloop van Jong PSV-MVV aan herinnerd worden. "Klopt, hij kan maar binnen zijn. Maar eerlijk gezegd ben ik er niet zo mee bezig. Ik had liever gehad dat we gewonnen hadden."
Fysiek zit het goedToch kon Schaars na afloop tevreden zijn. Want na een lange blessure lijkt hij weer helemaal fit en klaar voor een rentree in de wedstrijdselectie van het eerste team van PSV. "Ik heb nu drie wedstrijden bij Jong PSV gespeeld. Fysiek zit het goed."
Dus is een stap naar de hoofdmacht weer een optie. "Het is nu aan Phillip Cocu om aan te geven wanneer hij me weer nodig heeft. Maar als ik in PSV 1 niet aan spelen toekom, sta ik er voor open om in Jong PSV te blijven spelen, want wedstrijdritme opdoen is altijd goed."
Geblesseerd en revaliderend moest Schaars toezien hoe PSV zich in een situatie plaatste dat de landstitel bijna niet meer misgelopen kan worden. "Ik train al weer anderhalve maand met de jongens mee. Ze hebben me altijd goed geholpen en ik sta ook altijd voor hen klaar. Dus in die zin voel ik me wel betrokken bij het team. Maar ik heb geen bijdrage aan de resultaten geleverd en dat voelt wel wrang."
Guardado, Wijnaldum, Schaars?Schaars staat dus te trappelen om weer op het hoogste niveau mee te doen. Heeft hij een middenveld met bijvoorbeeld Guardado, Wijnaldum en Schaars voor ogen? "Ik wil niet ingaan op namen, maar het is duidelijk dat ik graag een plek op het middenveld van PSV heb."
Minder opgetogen was Marcel Ritzmaier na afloop. De jonge middenvelder lijkt niet meer in de plannen van Phillip Cocu te passen en maakt zijn wedstrijdminuten nu in het schaduwelftal van PSV.
"Je moet toch wedstrijdritme blijven houden. Ik ben fit en train goed. Maar als er niet voor me gekozen wordt is het ook wel mooi om dan met Jong PSV te spelen."
'Frustrerend'"Natuurlijk is het frustrerend en had ik me meer van dit seizoen voorgesteld. Vorig jaar was goed (toen uitgeleend aan Cambuur, red.), maar ik moet hard blijven werken. Dan zien we in de zomer wel hoe het verder moet, maar ik heb nog niet het gevoel dat ik klaar ben bij PSV."
Kalezic van Jong PSV naar PSV 1?En dan tot slot nog even naar Darije Kalezic. De trainer van Jong PSV stopt aan het einde van het seizoen. Maar de geluiden worden steeds nadrukkelijker dat hij dan de taken over gaat nemen van Ernest Faber als assistent van Phillip Cocu bij het eerste team.
"Ik heb die verhalen ook gehoord," vertelt Kalezic, "maar op dit moment zijn het niet meer dan verhalen. Ik heb het goed naar mijn zin bij PSV, maar hier kan ik nog niks over zeggen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.