Wereldpers enthousiast over Eindhovense 'Netflix voor games'

17 maart 2015 om 08:46
nl
Het is nog maar een proef en die is nog niet eens gelanceerd. Toch geniet het Eindhovense initiatief Utomik al internationale belangstelling. Utomik wordt een streamingsdienst voor games, zoals Netflix al is voor films.
Geschreven door

Bij Utomik kun je een abonnement afsluiten waarmee je onbeperkt games voor PC kunt spelen. Voorlopig gaat het nog om een aantal titels, maar op termijn wil het Eindhovense bedrijf ook grote, bekende games toevoegen aan het aanbod.
'Interessante ontwikkeling'Het Eindhovense idee is ook opgepikt door internationale media. Zo schrijft het Amerikaanse VentureBeat over de 'cloudwar' die Utomik aangaat. Utomik streamt de games via een cloud, een gezamelijke opslagruimte.
De Poolse website HOL Games haalt OnLive aan, een vergelijkbaar idee dat volgens de site 'slecht werkte en te duur was'. Utomik zou kunnen slagen, als het een beter aanbod kan beloven dan OnLive deed.
Ook interesse uit Frankrijk, Gamer Network spreekt over een 'interessante ontwikkeling' en hoopt dat de proef ook voor Frankrijk beschikbaar wordt.
[YouTube:body:https://youtu.be/lybIKe3Q6E4]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.