Verdachte schutter politieauto's Breda eiste dat vriendin werd vrijgelaten - Omroep Brabant
Video

Verdachte schutter politieauto's Breda eiste dat vriendin werd vrijgelaten

17 maart 2015 om 12:01
nl
De 26-jarige man die maandagavond werd aangehouden op verdenking van het schieten op politieauto’s aan het Chasséveld in Breda had eerder op de dag de politie al gedreigd dat er iets zou gebeuren. Dat bevestigde politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk dinsdagochtend.
Geschreven door

De verdachte uit Etten-Leur kwam maandagmiddag langs op het politiebureau aan de Mijkenbroek in Breda. Daar is ook een cellencomplex. Volgens de politie eiste de man dat een 20-jarige Roosendaalse vriendin van hem werd vrijgelaten.
Er zou 'iets gebeuren'De vrouw was eerder op maandag in Etten-Leur aangehouden voor winkeldiefstal. Hij dreigde daarbij dat er anders ‘iets zou gebeuren’.
Hoewel de vrouw om kwart over zeven werd vrijgelaten, kreeg de politie rond kwart over acht de melding dat aan het Chasséveld in Breda drie politieauto’s waren beschoten. De dader vluchtte op een scooter. Er vielen geen gewonden.
Verdachten vrijgelatenVanwege zijn dreigementen en gedrag kwam de 26-jarige man in beeld als verdachte. Hij werd rond kwart voor negen gevonden op de Groenstraat in Prinsenbeek en aangehouden. Ook de 20-jarige Roosendaalse vriendin die in zijn gezelschap was, werd ingerekend.  Zij werd maandagnacht rond drie uur vrijgelaten.
Het onderzoek is nog in volle gang.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.