Minder regels en meer omzet voor winkeliers: Roosendaal, Oss en Helmond doen mee aan proef

17 maart 2015 om 10:27
nl
Drie Brabantse gemeenten gaan experimenteren met minder regels voor ondernemers. Roosendaal, Oss en Helmond doen mee aan een landelijke proef met als doel de regels te versoepelen voor meer omzet voor de ondernemer.
Geschreven door

Dat moet ook leiden tot een levendige binnenstad. Daarnaast wordt de proef ook gebruikt om winkelpersoneel om te scholen tot medewerkers van een webshop.
De proef wordt mede mogelijk gemaakt door het Rijk. Minister Kamp van Economische Zaken trapt de proef dinsdag af.
Ondernemers ondervragenIn Helmond is nog niet duidelijk wat de proef precies gaat betekenen voor ondernemers. "Het gaat om een deel van het centrum. Niet alle winkels in het hele centrum doen mee aan de proef. We gaan de deelnemende ondernemers vragen waar zij last van hebben en kijken dan wat wij daar aan kunnen doen", aldus een woordvoerster van de gemeente.
De kans op oneerlijke concurrentie bij zo'n proef is groot, erkent ook de gemeente. Als bij de ene ondernemer regels versoepeld kunnen worden, maar bij zijn buurman niet, omdat deze niet meedoet met de proef, kan dat voor wrijving zorgen.
15.000 euro voor meedoen proef"Daar moeten wij voor waken", aldus de gemeente. Mogelijk worden versoepelde regels later alsnog gemeentebreed ingevoerd. Helmond betaalt 15.000 euro om aan de proef mee te doen. Hoe lang de pilot precies gaat duren, is niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.