Ramkraak op Bruna in Dongen, daders stelen voor duizenden euro's aan sigaretten

17 maart 2015 om 11:55
nl
Op de Bruna aan de Hoge Ham in Dongen is in de nacht van maandag op dinsdag een ramkraak gepleegd. Volgens eigenaar Patrick Evers hebben de daders voor duizenden euro's aan sigaretten gestolen.
Geschreven door

"Ze zijn ongeveer anderhalve minuut binnen geweest", vertelt Evers. Hij heeft dat kunnen zien op bewakingsbeelden. De daders zijn nog spoorloos.
CapuchonsDe ramkraak werd rond vier uur gepleegd. De daders reden met een auto achteruit over het voetpad tegen de deuren van de zaak aan. De daders hadden capuchons op en bedekten hun gezichten met een sjaal. "Ze hielden kennelijk rekening met camera's want ze keken opzettelijk naar beneden", aldus Evers. Hij kon uit de beelden niet opmaken om wat voor merk auto het ging.
Een politiewoordvoerder meldt dat een buurtbewoner een harde klap had gehoord en vervolgens de politie had gebeld. De politie onderzoekt de zaak.
ObstakelsVolgens Evers is de weg bij zijn winkel onlangs opgeknapt. Voor de zaak zijn geen obstakels geplaatst, zoals paaltjes. Hij gaat bij de gemeente aankaarten of er toch obstakels kunnen komen.
Ondanks de ramkraak ging de winkel 's ochtends weer open. Een glaszetter heeft het glas vervangen en ook de deuren zullen dinsdag worden vervangen. Volgens Evers hebben de daders flinke schade aangericht aan het pand.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.