Video

Tilburgse ondernemer Jan Meurs begint site en app voor goedkoper boodschappen doen

17 maart 2015 om 17:35
nl
Jan Meurs is de grondlegger van Lekker en Laag en Etenstijd in Tilburg. Later verkocht hij zijn zeven zekerheden-formule aan de Jumbo supermarkten. Nu begint hij aan een nieuw avontuur: een site en app waarmee mensen de prijzen van boodschappen kunnen vergelijken. Daarmee zou per persoon jaarlijks ruim 300 euro op de boodschappen bespaard kunnen worden.
Geschreven door

Op de site fairsharing.nl kunnen mensen hun dagelijkse boodschappen gaan vergelijken. Het is de bedoeling dat alle boodschappen bij supermarkten, winkelketens en groothandels op de website komen te staan.
Een heel karwei. Daarom roept Meurs de hulp in van vrijwilligers die het leuk vinden om aan het project mee te werken.
Prijzen vergelijk via de appNaast de site komt er een app. Daarmee kunnen mensen in de supermarkt de prijzen vergelijken. Zo kunnen ze zien waar het product in een straal van vijf tot tien kilometer goedkoper is en wordt er een goedkoper alternatief voorgesteld.
"Dit zijn meestal de artikelen die onderin de schappen liggen", aldus de Tilburgse ondernemer.
Jan Meurs maakte op 5 maart op zijn Facebookpagina bekend dat hij aan een nieuw avontuur begint waar miljoenen mensen blij van worden. Bij 5000 likes zou hij zijn plannen onthullen. Na een week had de pagina al 4500 volgers.  
"Ik ben geschrokken van de prijsverschillen. Zo hebben we een pak suiker van 1 kg vergeleken. De goedkoopste was 65 cent en de duurste € 1,04".  Volgens Meurs kan eenzelfde product in een andere winkel soms drie tot vier keer zoveel kosten. Door gebruik te maken van zijn website en de app kan er landelijk vijf miljard euro op onze boodschappen bespaard worden. Dat betekent op jaarbasis ruim 300 euro per persoon.
Supermarkten niet blijJan Meurs verwacht niet dat de supermarkten blij zijn met deze site. "Ik heb aan enkele supermarkten gevraagd of ze hieraan mee willen werken, maar niemand wilde".Voorheen was Meurs ook de man die supermarkten adviseerde en trainingen gaf. "Dat is nu denk ik afgelopen", aldus de Tilburgse ondernemer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.