NOS-schermvrouw Dionne Stax uit Boxmeer nog zonder bijnaam: wie geeft #staatjestax een naam?

17 maart 2015 om 15:49 • Aangepast 21 november 2020 om 19:29
nl
Wie Herman zegt, zegt Schermman. Wie Dionne zegt, zegt.... nog niet zo veel. De vrouwelijke NOS-nieuwslezer uit Boxmeer neemt woensdagavond het tabletpaneel over van de Bredase Herman van der Zandt. Stax zal de kijker tijdens de verkiezingsavond voor de Provinciale Statenverkiezingen van uitslagen voorzien. Maar voordat ze de grafieken het scherm in kan swipen, moet er eerst nog een bijnaam worden bedacht.
Profielfoto van
Geschreven door

Met zijn swipende bewegingen en vlotte praatjes verwierf Herman van der Zandt als 'schermman' veel populariteit. Maar hij stopt op zijn hoogtepunt met het presenteren van de verkiezingsuitslagen bij de NOS.
De presentatie blijft in handen van een Brabander, want Dionne Stax staat al klaar voor de opvolging.
RepetitiesWekenlang is de Boxmeerse aan het oefenen met het scherm. Haar collega-nieuwslezer Rob Trip vertelde tegenover Veronica Magazine dat de repetities goed verlopen. "Je moet dat echt in de vingers hebben. Dan pas kun je er staan en doen alsof het heel makkelijk is. Dan kun je ook veel weetjes eruit gooien", zegt Trip.

Wachten op privacy instellingen...

Hoewel alles bij de NOS tot in de puntjes is voorbereid, weten ze tot aan de uitzending nog niet welke bijnaam Dionne gaat krijgen als schermvrouw. Daarom roept Omroep Brabant de hulp van het creatieve publiek in: wie bedenkt een passende naam voor Stax als schermvrouw?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.