Video

NEC-aanvoerder Rens van Eijden uit Berghem op weg naar recordkampioenschap: 'Dit is uniek'

17 maart 2015 om 16:14
nl
Al zes seizoenen speelt Rens van Eijden uit Berghem voor NEC, maar dit jaar belooft heel bijzonder te worden. De ploeg uit Nijmegen degradeerde vorig seizoen na twintig jaar naar de eerste divisie. Maar komende vrijdag kan de ploeg van aanvoerder Van Eijden al kampioen worden van de Jupiler League. "Er ligt iets moois in het verschiet", aldus de centrale verdediger uit Berghem.
Geschreven door

Spelers die meer dan vier jaar voor één club hebben gespeeld zijn tegenwoordig schaars. Rens van Eijden uit Berghem behoort tot dat select groepje. De oud-speler van Willem II en PSV maakte zes jaar geleden de overstap naar NEC.
Van Eijden bleefVorig jaar bereikte Van Eijden het dieptepunt met zijn ploeg door te degraderen naar de Jupiler League. Veel spelers zochten na de degradatie hun heil ergens anders, maar hij bleef. Alhoewel er ook berichten in de media verschenen dat ook de geboren Bosschenaar weg wilde bij NEC.
Maar daar is iets niets van waar, beweert Van Eijden nu. "Er zijn dingen over mij geschreven die niet waar zijn. Ik sta daar heel simpel en open in. Ik kijk vooral naar waar ik mezelf het beste kan ontwikkelen."
TransfersomMaar ook andere afwegingen spelen bij een eventuele vertrek een rol. "NEC vraagt bovendien een bepaalde transfersom voor me. En als een andere club die wil betalen en het is een club waar ik mezelf beter kan ontwikkelen, dan zijn alle drie de partijen tevreden. Het werd naar buiten gebracht alsof ik een overgang forceerde, maar dat klopt niet."
AanvoerderVan Eijden kan terugkijken op een prima seizoen bij NEC. Hij werd door trainer Ruud Brood naar voren geschoven als de nieuwe aanvoerder van de Nijmeegse ploeg.
Onder zijn aanvoering staat NEC met tachtig punten uit dertig wedstrijd stijf bovenaan. De centrale verdediger kan met NEC vrijdag al kampioen worden, maar dan moet FC Eindhoven wel punten laten liggen.
Dat NEC kampioen wordt, staat eigenlijk al vast. De doelstelling voor de rest van het seizoen is daarom ook aangepast. "We hebben een nieuw doel en dat is zoveel mogelijk punten binnen harken en met een goed gevoel de zomer in gaan."
Toekomst Van EijdenMaar is hij dan nog steeds in dienst van NEC? "Nogmaals, als een club komt waar ik mezelf beter kan ontwikkelen en NEC krijgt daar zijn financiële plaatje voor, dan zijn alle partijen tevreden. Daar gaat het uiteindelijk om."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.