Video

Helmonds stel bouwt catamaran en laat daarmee volgend jaar Brabant achter zich

17 maart 2015 om 16:46
nl
Altijd zonnen op het dek, zeilen en toeristen rondleiden. Voor Jolanda van der Veen en Paul de Preter uit Helmond is het een droom die uitkomt. Het stel bouwt al twee jaar samen aan een catamaran om daarmee zeilvakanties in Portugal te gaan organiseren. Voor Jolanda de eerste keer, maar Paul heeft al eens een kleinere boot gebouwd.
Geschreven door

Als alles goed verloopt, laten Paul en Jolanda hun gloednieuwe zeilboot op 22 mei 2016 te water.
Via Facebook en de website Precat laat het stel foto's van de ontwikkelingen zien en er zijn veel belangstellenden. Niet alleen voor de zeilvakanties, maar er zijn ook veel mensen (vooral uit het buitenland) die om bouwtekeningen en tips vragen.
Voor zover het stel weet, is er niemand in Nederland die ooit zelf een grotere zeilboot heeft gebouwd.
Boot voor tien personenMet hulp van zeilbootbouwers uit diverse landen, boeken vol bouwtekeningen, internetsites, een goede leverancier en een flinke dosis ervaring van Paul, bouwt het stel al twee jaar aan de G force 1500. Op deze catamaran is in totaal plaats voor tien personen.
De twee hebben een eigen cabine. "Op onze vorige boot hadden we iets minder privacy. Maar nu we voor een veel langere periode op de boot zullen wonen, hebben we die wel nodig", aldus Jolanda. De boot wordt ruim vijftien meter lang.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.