Zanger Nick MacKenzie (65) uit Lepelstraat opgepakt voor deelname drugsbende

17 maart 2015 om 20:52
nl
De 65-jarige zanger Nick MacKenzie uit Lepelstraat is dinsdagochtend opgepakt. Dat hebben bronnen tegen Omroep Brabant en BN DeStem gezegd. De man zou lid zijn van een drugsbende. De politie wil alleen zeggen dat er een inwoner van Lepelstraat is aangehouden. Ze zou de verdachte op het spoor gekomen zijn in het onderzoek naar de liquidatie van de 37-jarige Litouwer Gintas Macionis uit Huijbergen.
Geschreven door

Na de moord op Macionis kreeg de politie zicht op twee bendes. In verband met dit onderzoek zijn de afgelopen weken al elf personen opgepakt en negentien panden doorzocht.
Ook het huis van MacKenzie werd bij een grootscheepse politieactie op 27 februari in het onderzoek meegenomen.
'Hello, good morning'Nick MacKenzie is onder meer bekend van het liedje ‘Hello, good morning’. [YouTube:body:https://youtu.be/97DxL2FciGc]
Bij de politieactie in februari werd een belangrijke arrestatie verricht. De 40-jarige Amsterdammer Miloud B. werd in alle vroegte van zijn bed gelicht.
Verdenking van moord Gintas MacionisHij wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor de moord op Litouwer Gintas Macionis uit Huijbergen.
Macionis werd op zaterdagavond 22 februari 2014 neergeschoten op de oprit van zijn huis aan de Groenendries. De politie ging er toen al vanuit dat hij daar werd opgewacht door de daders. Macionis werd in het hoofd geraakt en overleed kort daarna in een ziekenhuis.
Mogelijke schutter aangewezenDe zaak tegen de verdachten kwam aan het rollen door de biecht van een betrokkene. Een man die in Duitsland in de gevangenis zit begon te vertellen dat hij bij de liquidatie aanwezig is geweest. Hij heeft ook de mogelijke schutter aangewezen. In oktober vorig jaar werden de eerste verdachten opgepakt.
DrugstransportenBij het onderzoek zijn de afgelopen maanden meerdere drugstransporten onderschept  en hennepkwekerijen ontdekt. Bij de acties werden tientallen kilo's hennep in beslag genomen.
Volgens de onderzoekers zou het motief voor de liquidatie verband houden met een conflict over een drugstransactie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.