Defensie bestolen: tien containers uit Afghanistan gevuld met stenen komen aan op Vliegbasis Volkel - Omroep Brabant
Video

Defensie bestolen: tien containers uit Afghanistan gevuld met stenen komen aan op Vliegbasis Volkel

17 maart 2015 om 20:30
nl
Tien containers van het ministerie van Defensie, die de afgelopen tijd terugkeerden vanuit Afghanistan naar Vliegbasis Volkel, bleken niet met defensiemateriaal gevuld te zijn, maar met stenen. Dat melden anonieme bronnen dinsdag aan Omroep Brabant. De marechaussee bevestigt het verhaal.
Geschreven door

De stenen zouden in de containers gelegd zijn zodat niemand zou merken dat ze leeg waren. De containers worden in Afghanistan verzegeld. Bij aankomst op de vliegbasis waren de opslagboxen nog steeds dicht en verzegeld.
De containers zijn eerst over land, daarna over zee en uiteindelijk weer over land vervoerd, laat een woordvoerder van Defensie weten.
Tenten, F16-onderdelen en heftrucksIn de containers zouden volgens anonieme bronnen tenten, F16-onderdelen en heftrucks moeten zitten. Maar dat bleek na terugkomst op de vliegbasis niet zo te zijn.
Defensie ontkent dat er delen van F16's in de containers hadden moeten zitten. ''Het gaat om logistiek materiaal zoals tenten en tentstokken. Er zaten geen wapens of F16-onderdelen in.''
'Zijkanten van containers opengesneden'Onder het defensiepersoneel zou het verhaal rondgaan dat de zijkanten van de containers zijn opengesneden.
De marechaussee onderzocht de zaak. ''Het is nog steeds een raadsel hoe het heeft kunnen gebeuren. Het onderzoek is inmiddels gesloten. We weten niet hoe dit heeft kunnen gebeuren'', vertelt een woordvoerder.
Onbekend is hoe groot de schade is. Ook Defensie heeft nog geen idee hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het Ministerie wil niet kwijt wanneer de diefstal is geweest.
'Slechte grap'Defensiewoordvoerder Jasper van Dijk van de SP reageert verbijsterd op het verhaal. Hij gaat opheldering vragen aan minister Hennis van Defensie. "Dit is foute boel, het is pas half maart, maar dit lijkt op een slechte 1 aprilgrap", zegt de SP-woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.