SP-jongeren roepen Marcel van Hooijdonk uit Breda uit tot 'Huisjesmelker van het Jaar'

17 maart 2015 om 17:16
nl
Marcel van Hooijdonk uit Breda is door ROOD, de jongerentak van de SP, uitgeroepen tot winnaar van de titel 'Huisjesmelker van het jaar 2015'.
Geschreven door

De oneervolle titel wordt ieder jaar uitgereikt aan de slechtste huisbaas, corporatie of bemiddelaar van Nederland. Volgens ROOD verhuurt Van Hooijdonk onder meer huizen in Utrecht, Amsterdam, Nieuwegein en Breda.
'Veiligheidseisen aan de laars gelapt'Hij zou het leven van zijn huurders in gevaar brengen door de veiligheidseisen aan zijn laars te lappen.
De jury koos Van Hooijdonk op basis van klachten uit Utrecht en Nieuwegein unaniem tot winnaar. ROOD-voorzitter Merel Stoop over de uitslag: "Dit is een van de ergste huisbazen die wij ooit zijn tegengekomen bij de verkiezing."
'Klachtenlijst eindeloos'"Brandonveiligheid, intimidatie, torenhoge huren, huisontruimingen: de klachtenlijst is eindeloos", zegt Stoop. "Hij is een van de vele huisbazen die op schandalige wijze profiteert van de woningnood."
Als prijs ontving Van Hooijdonk een gouden brandblusser. Omdat hij de prijs niet zelf in ontvangst wilde nemen, heeft ROOD de brandblusser op de deurmat achtergelaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.