HAK speelt in op moestuintjesrage: 'De boon mag niet ontbreken'

17 maart 2015 om 17:51
nl
Topkok Herman den Blijker, het nieuwe gezicht van conservenfabrikant HAK uit Giessen, mist de bonenplant in het moestuintje van Albert Heijn. Reden voor het bedrijf om 10.000 gratis bonenplantjes uit te gaan delen.
Geschreven door

HAK geeft de bonenstekjes woensdag op pleinen in Amsterdam, Rotterdam en Almere weg. Volgens het bedrijf mag dit plantje zeker niet ontbreken in het moestuintje.
LastigMarketingdirecteur Nicole Freid van HAK: "Bonen en peulvruchten passen helemaal in de hedendaagse en nieuwe manier van eten. Toch vinden veel Nederlandse huishoudens het lastig om vaker bonen op het menu te zetten."
"Maar je kunt elke doordeweekse maaltijd verrijken met bonen. Of het nu soep, een salade of een pastamaaltijd is. Bonen zijn lekker en gezond én ze groeien aan een prachtige plant. En nu kun je ze zelf ook nog zaaien, telen en oogsten in het moestuintje."
Tip van zoon Den BlijkerVolgens Herman den Blijker kwam de tip over het ontbreken van de bonenplant in Albert Heijn's moestuintje van zijn zoon.
Superfood
Van Herman den Blijker is bekend dat hij groot liefhebber is van bonen en peulvruchten. In zijn wekelijkse bijdrage in het AD liet de kok nog weten dat hij bonen ziet als superfood.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.