Video

Afschuw over verouderde, onveilige gymzaal in Alphen: ‘Er kwam een dode rat uit het plafond’

17 maart 2015 om 22:33
nl
Ze zijn er helemaal klaar mee in Alphen. De sterk verouderde sporthal aan de Chaamseweg is volgens basisschool directeur Michael van Beurden een zootje. Hij noemt de gymzaal onhygiënisch en onveilig.
Geschreven door

Bij binnenkomst ruikt het al wat vies in de uit 1984 daterende gymzaal. De verouderde douches vinden de dames van gymvereniging Kwiek te vies om te gebruiken. En ook schooldirecteur Michael van Beurden durft de schoolkinderen er niet te laten douchen.
Rat uit het PlafondIn de berging, waar afgekeurde gymtoestellen staan, kwam laatst een dode rat uit het plafond, vertelt Sabine Engelsen van de gymvereniging: “Het lichaamsvocht en bloed sijpelde uit het plafond en kwamen op de leren bok”. De vlekken zijn nog te zien. Ook worden er regelmatig dode muizen gevonden.
Ook de klimrekken zijn onlangs afgekeurd. Er zitten scheuren en vochtplekken in de muur.
NieuwbouwVoor Michael van Beurden van basisschool Willibrordus is er maar één optie: nieuwbouw. De gemeente heeft de grond hiervoor al aangekocht, maar heeft kennelijk nog geen geld.
Ook Sabine Engelsen wil zo snel mogelijk een nieuwe gymzaal. Het sporten in de vieze hal wordt er niet leuker op.
GeschrokkenWethouder Corry Janssen van de gemeente Alphen Chaam zegt geschrokken te zijn van de verhalen. Ze laat een onafhankelijk onderzoek doen naar de staat van de gymzaal. “Daarna nemen we een besluit. De afgekeurde toestellen worden in ieder geval snel vervangen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.