Video

CDA-lijsttrekker Marianne van der Sloot: ‘We sluiten geen partijen uit, ook de PVV niet’

18 maart 2015 om 01:35
nl
Als het aan Marianne van der Sloot ligt dan krijgt de samenwerking met de VVD en SP in het provinciebestuur een vervolg. “We hebben fijn samengewerkt en veel bereikt. Of deze coalitie door mag gaan weet ik niet. Het woord is aan de kiezer.”
Geschreven door

Als het tot een samenwerking met andere partijen komt, dan sluit het CDA geen enkele andere partij uit. “Ook de PVV niet”, zegt Van der Sloot. “Maar als we willen samenwerken dan zal de PVV heel erg veel water bij de wijn moeten doen. Dat zie ik niet gebeuren. Overigens heeft de partijleiding ons niet verboden om met de PVV te besturen. We mogen onze eigen coalitie-onderhandelingen voeren.”
Geen breekpuntHet CDA is voor de aanleg van de ruit om Eindhoven. “Het is goed voor de bereikbaarheid van het gebied en voor de werkgelegenheid. De kwestie rondom de ruit is geen breekpunt voor het CDA tijdens de onderhandelingen. Voor de SP ligt dit compleet anders. Voor het CDA is het geen breekpunt, maar we willen wél dat de ruit er komt.”
Van der Sloot maakt zich ook sterk voor de kleine kernen in onze provincie. “Er zijn nauwelijks winkels en pinautomaten meer. Bovendien komen er weinig bussen en is het mobiele netwerk slecht. Dat is niet meer van deze tijd. Het CDA wil met de winkels en banken om tafel om deze situatie in de kleine kernen te veranderen. Dat kan de provincie niet alleen. Daar moeten we samen in investeren.”
De gehele radio-uitzending met Marianne van der Sloot is terug te luisteren via uitzending gemist. In aanloop naar de verkiezingen zijn alle lijsttrekkers van de Brabantse partijen te gast bij Omroep Brabant Radio. Iedere avond tussen 18 en 19 uur, met presentatoren Maarten Kortlever en Kristian Westerveld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.