Pierre Kartner krijgt opnieuw Buma Lifetime Achievement Award, ook Mr. Probz in de prijzen

18 maart 2015 om 02:38
nl
Pierre Kartner heeft dinsdagavond de Buma Lifetime Achievement Award gekregen. Kartner, ofwel Vader Abraham, die op 11 april tachtig jaar wordt, was zichtbaar ontroerd tijdens de uitreiking op het Buma Award Gala in Hilversum. De Buma Award is dé muziekprijs voor Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers.
Geschreven door

Ook Mr. Probz die onlangs een huis kocht in Tilburg sleepte een Buma Award in de wacht. Zijn 'Waves' was het meest succesvolle lied van Nederlandse makelij in het buitenland.
'Waarom niet?'Het is niet de eerste keer dat Vader Abraham een Lifetime Achievement Award krijgt. Vorig jaar ontving hij een soortgelijke award. ''Dat was toen voor zijn oeuvreprijs voor het Nederlandstalige lied. Deze nieuwe award is voor alle nummers in Nederland gemaakt'', laat een woordvoerder van Buma weten.
Wat hen betreft, blijft het niet bij deze twee Lifetime Achievement Awards. ''Waarom ook niet? Van mij mag Pierre Kartner iedere dag gehuldigd worden.''
69 keer in Nationale HitparadeKartner stond maar liefst 69 keer in de Nationale Hitparade als componist - en vaak ook vertolker - van prachtige levensliedjes als Huilen is voor jou te laat en Het kleine café aan de haven. De door hem gecomponeerde Smurfenlied maakte van Kartner zelfs een internationale ster.
In maar liefst zestien landen kwam het lied op de eerste plaats. Uiteindelijk is het nummer zo'n 17 miljoen keer over de toonbank gegaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.