Zeventig tips vondeling Breda, nog geen doorbraak in onderzoek

18 maart 2015 om 09:20
nl
Er is nog geen doorbraak in het onderzoek rond de baby die op 2 maart te vondeling is gelegd in de Christiaan Huygensstraat in Breda. Bij de politie zijn inmiddels iets meer dan zeventig tips binnengekomen. Die kwamen onder meer na twee televisie-uitzendingen van Opsporing Verzocht, waarin camerabeelden werden vertoond van de vermoedelijke dader.
Geschreven door

Dat meldt politiewoordvoeder Jeroen Steenmeijer aan BN DeStem. "Die tips zijn we allemaal nauwkeurig aan het onderzoeken." Tot nog toe leidde dat niet tot een antwoord op de vraag wie de moeder is van het meisje en wat er precies is gebeurd.
Ook is niet duidelijk wie de persoon is die op camerabeelden is te zien met eenzelfde tas als waarin het kindje ietsje later werd aangetroffen tussen twee geparkeerde auto's. Het is nog steeds onduidelijk of die persoon een man of vrouw is.
Volop gewerktAan de zaak wordt intussen volop gewerkt, zegt Steenmeijer. "Maar vooralsnog zit er weinig schot in." De hoop is er vooral op gericht dat de moeder zich meldt. Die schreef eerder een anonieme brief aan de politie. Over de inhoud blijft de politie, in belang van het onderzoek, zwijgen. "Er staan een zaken in die, wanneer ze bekend worden, het onderzoek kunnen frustreren."
Steenmeijer roept mensen op zich te melden als zij tips hebben over een vrouw, die aanvankelijk zwanger was, maar nu niet meer, maar ook geen kindje heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.