Jongens (14) bekennen bekogelen huis PVV'er Jake Owen Raats in Etten-Leur

18 maart 2015 om 10:29
nl
Drie jongens van 14 jaar uit Etten-Leur hebben dinsdag bij de politie bekend dat ze betrokken zijn geweest bij pesterijen en vernielingen aan het huis van de PVV-kandidaat Jake Owen Raats. De politie maakte dat woensdag bekend.
Geschreven door

Raats liet dinsdag al weten via Twitter dat de politie 'drie stenengooiers had opgepakt'. Het huis van de PVV'er in Etten-Leur was de afgelopen tijd diverse keren doelwit en werd onder meer bekogeld.
De jongens hebben gezegd dat een poster van PVV-leider Geert Wilders voor de ramen de aanleiding was voor de pesterijen. "Een van hen had de bewoner aangesproken en naar eigen zeggen geen bevredigend antwoord gekregen. Ze hebben echter ook gezegd geen hekel te hebben aan de PVV", aldus een politiewoordvoerder.
Twee tipsDe politie kwam de jongens op het spoor na twee tips. Ze moesten zich dinsdagochtend melden op het politiebureau. Het drietal werd aangehouden en de hele dag verhoord.
Ze hebben alle recente vernielingen toegegeven, aldus een politiewoordvoerder. De jongens zijn daarna weer vrijgelaten. Het justitie zal ze een boete of taakstraf aanbieden.
AangebeldJake Owen Raats vertelde woensdag in een reactie dat een van de jongens wel eens heeft aangebeld en hem heeft uitgescholden, onder meer voor racist. Het geeft volgens hem een goed gevoel dat de daders zijn gevonden. De poster van Geert Wilders haalt hij na de verkiezingen weg.
Wilders noemde het vorige week nog onaanvaardbaar dat PVV-kandidaten met geweld worden geconfronteerd. Hij vindt dat ze moeten worden beschermd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.