Video

Stemboot vaart dwars door Biesbosch voor verkiezingen Provinciale Staten en waterschap

18 maart 2015 om 11:02 • Aangepast 21 november 2020 om 19:27
nl
De gemeente Drimmelen zet woensdag tijdens de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen een varend stembureau in. Een speciaal daarvoor ingerichte motorboot vaart dwars door de Biesbosch en stopt bij allerlei aanlegplaatsen.
Profielfoto van
Geschreven door

“Dit is de eerste keer dat dit gebeurt in Nederland. Uniek, dus”, glunderde burgemeester Gert de Kok. Hij bracht zelf ook zijn stem uit op de boot. [Tweet:body:https://twitter.com/Meboerefijn/status/578119045985140736]
WaterschapDe boot vergemakkelijkt het stemmen voor bewoners van de Biesbosch en bezoekers van de jachthaven en Biesbosch. Ook andere stemgerechtigden kunnen er hun stem uitbrengen. De inwoners van de Biesbosch horen bij een ander waterschap (Rivierenland) dan de overige inwoners van de gemeente. Die vallen onder Brabantse Delta.
Dankzij de stemboot kunnen zij toch bij een stembureau van de eigen gemeente hun stem uitbrengen voor zowel het provincie- als het waterschapsbestuur.
ProefHet inzetten van de stemboot is een proef. Na 18 maart besluit het college van burgemeester en wethouders of ze ook bij volgende verkiezingen een mobiel, varend stembureau zal gebruiken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.