Voormalig nummers één Hewitt en Jankovic op tennistoernooi Topshelf Open

18 maart 2015 om 11:28
nl
De voormalige nummers 1 van de wereld Lleyton Hewitt en Jelena Jankovic zijn van de partij tijdens het internationale grastennistoernooi Topshelf Open. Dat wordt van 8 tot en met 14 juni georganiseerd op de grasbanen van Autotron Rosmalen.
Geschreven door

Jelena Jankovic stond in 2007 in de finale in Rosmalen. Voormalig winnaar Lleyton Hewitt (in 2001) heeft zijn afscheid aangekondigd na de Australian Open van volgend jaar.
Zijn komst is volgens de organisatie mede te danken aan de nieuwe week van de Topshelf Open. Vanaf dit jaar vindt het toernooi plaats in de eerste grastennisweek, direct na Roland Garros.
Toernooidirecteur Marcel Hunze: “Lleyton Hewitt is een goed voorbeeld. De afgelopen tien jaar hebben we geprobeerd hem terug te krijgen in Rosmalen. Hij gaf echter de voorkeur aan een week rust voor Wimbledon net als steeds meer andere topspelers. Deze week biedt meer kans op wereldtoppers de komende jaren.”
VeranderingenDe nieuwe week brengt nog een aantal veranderingen met zich mee. De enkelspelfinales worden gespeeld op zondag 14 juni. Het kwalificatieschema van het damestoernooi wordt uitgebreid naar 32 speelsters waardoor meer Nederlanders een kans krijgen om deel te nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.