Video

Basisschoolleerlingen Breda maken jubilerend Mastbos een stukje groener op Boomfeestdag

18 maart 2015 om 16:19 • Aangepast 21 november 2020 om 19:27
nl
De leerlingen van vijf Bredase basisscholen mochten woensdagochtend ravotten in het Mastbos in Breda. Ter ere van de Nationale Boomfeestdag kregen de kinderen de kans om samen met Staatsbosbeheer de natuur te ontdekken en bomen te planten.
Profielfoto van
Geschreven door

Het Bredase Mastbos bestaat dit jaar vijfhonderd jaar en was daarom het decor voor de Nationale Boomfeestdag.
De Bredase leerlingen kregen daar uitleg over zangvogels, roofvogels en de voedselketen. In het amfitheater werd een spannende legende over de zeven heuvels in het Mastbos verteld.

Wachten op privacy instellingen...

Kleine beuken en hazelaarsIn het nabijgelegen natuurgebied De Kogelvanger mochten de kinderen bomen planten om op die manier de natuur voort te zetten. Kleine beuken en hazelaars gingen zorgvuldig de grond in.
"Ze zullen snel groeien", aldus een medewerker van Staatsbosbeheer. "Over tien jaar zijn dit al hele behoorlijke bomen."
FotoreportageOnze fotografe ging ook mee het Mastbos in en maakte een reportage over de Boomfeestdag in Breda. Je kunt de fotoserie hier bekijken.Enthousiast waren de kinderen zeker. Eén schep brak zelfs finaal doormidden. "De grond is hier best hard, het is best lastig een diepe kuil te graven", was de logische verklaring.
Bruine kikker en watersalamanderOmdat het thema van de Boomfeestdag dit jaar Bomen en Water was, mochten de kinderen ook zelf aan de slag met een groot schepnet. Zo ontdekten zij de bruine kikker en watersalamander die vaak in de buurt van plassen leven.

Wachten op privacy instellingen...


Wens voor de toekomstAan het eind van de ochtend schonk wethouder Bernie van den Berg namens de gemeente Breda een boom aan het Mastbos. Aan alle aanwezige schoolkinderen was gevraagd om hun wens voor de toekomst van het Mastbos op te schrijven.
Een van die wensen kwam van groep 8A van basisschool Petrus Sint Paulus. “Beste mensen in de toekomst, wij hopen dat jullie goed voor deze natuur blijven zorgen.”
De wensen werden samengevoegd in een tijdscapsule die bij de boom werd begraven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.