Foto's uitgelekt van wrakstukken MH17 in hangar op vliegbasis Gilze-Rijen

18 maart 2015 om 18:53
nl
Foto's van wrakstukken van vlucht MH17 uit de hangar op vliegbasis Gilze-Rijen, waar onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van de ramp, zijn uitgelekt en gepubliceerd op internet. Dat heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) woensdag bevestigd na berichtgeving door ThePostOnline.
Geschreven door

Volgens een woordvoerder was het niet de bedoeling dat de foto's van onder meer de cockpit naar buiten zouden komen. Ze zijn gepubliceerd op een Oekraïense website.
Foto’s van ‘projectiel’Op de site staan ook foto's van vermeende fragmenten van een projectiel, zo ontdekte ThePostOnline en plaatste de foto's. Het is niet bekend waar die beelden vandaan komen.
Onlangs kon de pers een kijkje nemen bij wrakstukken op de basis. Maar de gelekte foto's zijn gemaakt vanaf een plek waar op de dag van de bezichtiging geen pers kon komen. Vanaf de plek waar de verslaggevers waren, was de cockpit niet te zien.
Houten stellageDe Onderzoeksraad voor Veiligheid benadrukt dat de foto's die zijn opgedoken, niet van de aangekondigde reconstructie zijn van een deel van de Boeing 777 van Malaysia Airlines. Op de foto's is wel een stellage te zien met daarop delen van de cockpit. Het gaat om een tijdelijke houten constructie om de wrakstukken beter te kunnen bekijken.
De Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken heeft het kabinet op initiatief van het CDA gevraagd in een brief opheldering te geven over de uitgelekte foto's en de vermeende munitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.