'Probleemcontainers uit Afghanistan gevuld met stenen niet hoogste prioriteit', zegt Defensie

18 maart 2015 om 18:53
nl
Minister Hennis-Plasschaert van Defensie wilde woensdag geen reactie geven aan Omroep Brabant. Dat laat een woordvoerder weten. ''Deze zaak heeft op dit moment niet de hoogste prioriteit.''
Geschreven door

In februari kwamen tien containers van Defensie op Vliegbasis Volkel aan. Deze waren afkomstig uit een missie in Afghanistan. De zeecontainers waren gevuld met stenen, in plaats van Defensiemateriaal.Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is nog altijd een raadsel. Het onderzoek is gesloten. Het Ministerie wil niet zeggen wat er precies in de containers zat.
Kastje naar de muurHet Ministerie blijft volhouden dat er eigenlijk logistiek materiaal in had moeten zitten, zoals tenten. De voorlichter ontkent dat het gaat om logistiek materiaal als F-16-onderdelen.
Voor meer antwoorden op vragen verwijst Defensie naar de Marechaussee. Andersom verwijst de Marechaussee weer terug naar het Ministerie.
Kamervragen voor ministerVolgens anonieme bronnen moet er meer in gezeten hebben dan alleen tenten. Zo zouden er ook materialen van F-16's en heftrucks in hebben gezeten.
Dinsdag lieten de SP en het CDA direct al weten zich zorgen te maken over de merkwaardige diefstal. Ze gaan Kamervragen stellen aan minister Hennis-Plasschaert van Defensie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.