Uitslagen Provinciale Statenverkiezingen in Brabantse gemeenten: VVD en SP doen het goed

19 maart 2015 om 06:24
nl
De VVD en de SP hebben het woensdag goed gedaan in de grootste Brabantse gemeenten. Van de elf grootste gemeenten wist de VVD er zes op zijn naam te schrijven. De SP was in vier gemeenten de grootste, waaronder Eindhoven en Tilburg. In Etten-Leur haalde het CDA de meeste stemmen binnen.
Geschreven door

De uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen in Brabant druppelden vanaf woensdagavond kwart voor elf binnen. Bernheze was de eerste gemeente waarvan de uitslag bekend was. Boxmeer volgde enkele minuten later. Moerdijk was de derde gemeente die een uitslag presenteerde. Waalwijk sloot tegen halfvier de rij.
De uitslagen van alle gemeenten in Brabant zijn te vinden op de uitslagenkaart van Omroep Brabant.
Hieronder vind je de uitslagen van de elf grootste Brabantse gemeenten. Ook opvallend was verder de uitslag in Rucphen, daar heeft een derde van de kiezers op de PVV gestemd.
Uitslagen elf grootste Brabantse gemeentenEindhoven: SP de grootsteTilburg: SP de grootsteBreda: VVD de grootsteDen Bosch: VVD de grootsteHelmond: SP de grootsteOss: SP de grootsteEtten-Leur: CDA de grootsteRoosendaal: VVD de grootsteBergen op Zoom: VVD de grootsteWaalwijk: VVD de grootsteOosterhout: VVD de grootste
LEES OOK: Uitslag Provinciale Statenverkiezingen: VVD de grootste van Brabant, gevolgd door CDA en SPLEES OOK: Brabantse lijsttrekkers over uitslag Provinciale Statenverkiezingen: 'Brede coalitie onvermijdelijk'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.