Lichamen piloten helikoptercrash Mali komen vrijdag aan in Eindhoven - Omroep Brabant

Lichamen piloten helikoptercrash Mali komen vrijdag aan in Eindhoven

20 maart 2015 om 14:04
nl
De lichamen van de twee militairen die dinsdag omkwamen toen hun Apache-helikopter neerstortte in Mali, komen vrijdag rond zes uur aan op Vliegbasis Eindhoven. In Eindhoven wordt een speciale herdenkingsdienst gehouden voor familie en collega's.
Geschreven door

Vrijdagochtend werden de kisten door militaire draagploegen overgedragen naar een Nederlands Hercules-vliegtuig.
Herdenkingsceremonie in Mali  De slachtoffers, de 30-jarige kapitein René Zeetsen en de 26-jarige eerste luitenant Ernst Mollinger, lagen opgebaard in een ziekenhuis op de Nederlandse basis Kamp Castor in Gao, Mali.
Daar werd een speciale herdenkingsceremonie gehouden met collega's en vrienden van de slachtoffers. Meer dan vierhonderd militairen waren aanwezig.  
Neerstorten helikopterDuizenden reageerden met afschuw op de dood van de twee piloten. Het toestel van het 301 Squadron in Gilze-Rijen stortte dinsdag rond twee uur neer bij Gao, vlakbij de plek waar de Nederlandse militairen zijn gestationeerd.
Vermoedelijk gaat het om een ongeluk, maar dat wordt nog onderzocht. Hoe lang het onderzoek gaat duren is nog niet bekend. De crashsite wordt beveiligd door commando's.
Andere Apache's blijven aan de grondIn afwachting van de uitkomst van het onderzoek blijven alle Nederlandse Apache-helikopters aan de grond. Dat is een standaardprocedure. Volgens luitenant-kolonel Peter Grijspaardt zal er een nieuwe helikopter worden ingevlogen om het gecrashte toestel te vervangen.    
In Gao zijn de meeste van de 450 Nederlandse blauwhelmen gelegerd. Ze verzamelen en analyseren informatie voor de VN-missie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.