Storm op komst voor NAC in Utrecht: 'Zorgen dat we niet overrompeld worden'

19 maart 2015 om 12:10
nl
NAC Breda is met een aantal teams in een hevig gevecht verwikkeld om nacompetitie en eventuele degradatie te ontlopen. Door afgelopen weekend te winnen van concurrent Go Ahead Eagles heeft de ploeg nog altijd zicht op de 'veilige' vijftiende plaats. Vrijdagavond gaat NAC op zoek naar punten bij FC Utrecht. "We moeten voor hun 'powerplay' een oplossing vinden", zegt NAC-trainer Maaskant.
Geschreven door

FC Utrecht is een ploeg die de tegenstander in thuiswedstrijden graag onder druk zet en terugdringt op eigen helft. In stadion Galgenwaard haalt de ploeg regelmatig uit met ruime cijfers. NAC zal zich daartegen moeten wapenen, want de ploeg heeft punten nodig.  
Sturm und DrangNAC-aanvoerder Dirk Marcellis is zich bewust van de 'Sturm und Drang' van FC Utrecht. "Van Utrecht is bekend wat ze willen, hoe ze spelen en wat hun intentie is. De verwachting is dat ze volle bak vooruit gaan. Wij moeten zorgen dat we in ieder geval niet overrompeld worden. We moeten zorgen dat we compact spelen en het hen zo moeilijk mogelijk maken. Er zal ruimte komen en daar moeten wij gebruik van maken", aldus Marcellis.
Ook NAC-trainer Maaskant is op zijn hoede. "Utrecht is een goede ploeg en ze zetten inderdaad heel veel druk vooruit", zo beaamt de coach  "Je ontkomt er niet aan om in een hoog tempo mee te gaan. We zullen ook voetballend een oplossing moeten zien te vinden voor het 'powerplay' dat zij altijd aan de dag leggen in het eigen stadion."
Gat met FC DordrechtNAC (17e) strijdt met name met Go Ahead Eagles (16e) en Heracles (15e) om plaats vijftien in de eredivisie, de plek waarmee nacompetitie wordt ontlopen. Een spannende strijd, want de ploegen staan qua puntenaantal dicht bij elkaar. Het verschil tussen NAC en FC Dordrecht, de nummer laatst, is zeven punten. Rechtstreekse degradatie lijkt daardoor ver weg. "Dat is een beetje voorbarig", meent NAC-verdediger Dirk Marcellis. "Maar inderdaad, we hebben wel een gat geslagen en kijken omhoog."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.