Groot onderzoek naar fraude door Carstore-autohandelaar Jan L. uit Oirschot

19 maart 2015 om 14:24
nl
De politie en Belastingdienst hebben donderdag op diverse plaatsen in Nederland en Duitsland administratie en auto’s in beslag genomen. De actie was gericht tegen de 39-jarige autohandelaar Jan L. uit Oirschot. L. is eigenaar van autozaak Carstore, waar vorig jaar brand werd gesticht.
Geschreven door

Er is niemand aangehouden, maar toekomstige arrestaties worden niet uitgesloten, meldt de politie. Aan de actiedag werkten zo'n 120 medewerkers van politie en Belastingdienst mee. De Landmacht ondersteunde met gespecialiseerde zoekteams.
ActiedagDe politie en Belastingdienst zijn donderdag op negen locaties in Nederland en drie locaties in Duitsland geweest. Die zijn allemaal in verband te brengen met de bewuste autohandelaar.
Het gaat om locaties in Oirschot, Valkenswaard, Tiel, Eindhoven, Culemborg en het Duitse Aken en Höxter. Op de meeste plekken nam de politie gegevensdragers in beslag. De Belastingdienst legde op verschillende locaties beslag op de auto’s wegens openstaande schulden.
CarstoreDe politie begon eind oktober vorig jaar een onderzoek tegen L. De autohandelaar wordt ervan verdacht dat hij de afgelopen jaren fraude heeft gepleegd bij in- en verkopen van vooral zeer exclusieve personenauto's. De autohandelaar werd al eens veroordeeld tot celstraf, omdat hij met valse facturen belastingfraude pleegde.
L. is eigenaar van de exclusieve autozaak Carstore in Oirschot. In november werd er een ramkraak gepleegd en brand gesticht. Enkele dagen na de aanslag werd ook een auto in brand gestoken op de oprit bij het huis van de vader van de eigenaar van de autozaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.