Ali Messaoud durft van Europees voetbal met Willem II te dromen

19 maart 2015 om 15:34
nl
Willem II legde vorig seizoen de basis voor het kampioenschap in de Jupiler League. Dat gebeurde in de thuiswedstrijd tegen toenmalig concurrent FC Dordrecht. In een vol stadion en een geweldige ambiance werd met 3-1 gewonnen en dat bleek de opmaat tot de titel en promotie voor de Tilburgers.
Geschreven door

Uiteindelijk promoveerde ook FC Dordrecht naar de eredivisie. Maar waar Willem II zich tot een stabiele middenmotor manifesteert, staat FC Dordrecht troosteloos onderaan. En dat heeft zo zijn invloed op de wedstrijd tussen beide ploegen, zaterdagavond in Tilburg.
Géén zespuntenwedstrijdAli Messaoud: "Voorheen zou dit een zespuntenwedstrijd zijn. Maar als je nu naar de ranglijst kijkt, dan kun je het daar niet meer over hebben. Na onze overwinning tegen Excelsior kijken we nu naar het linkerrijtje en de play-offs om Europees voetbal. We staan stevig in de middenmoot, met maar één punt achterstand op de nummer acht."
Trainer Jurgen Streppel wil zich niet uitspreken over nieuwe doelstellingen. "Rechtstreeks handhaven was ons doel. Nu we er zo goed voorstaan moet dat een aanzet zijn van een mooie eindfase in de eredivisie, waarin we proberen zo hoog mogelijk te eindigen."
KippenvelEn dus zou de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht weer drie belangrijke punten kunnen opleveren. Messaoud: "Die wedstrijd vorig jaar was kippenvel. Misschien wel de mooiste die ik voor Willem II gespeeld heb. Met de sfeer van toen wisten we gewoon dat we van FC Dordrecht zouden winnen. Ik hoop dat het er zaterdag weer zo aan toe gaat."
0-0 uitgeslotenJurgen Streppel verwacht spektakel. "FC Dordrecht moét winnen in hun strijd tegen degradatie. Zij willen aanvallen en wij willen aanvallen. Het wordt dus een open wedstrijd. Dat ie in 0-0 gaat eindigen is uitgesloten."
Jurgen Streppel kent voor zaterdag weinig problemen met zijn selectie. Alleen Tim Cornelisse trainde nog apart van de groep, verder is iedereen fit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.